Maasvensters.jouwweb.nl
Home » FOTO IMPRESSIE 2019

LENTEFESTIVAL MAASVENSTERS
EEN TERUGBLIK

Wie kunnen beter vertellen hoe het was, dan bezoekers van Maasvensters...

Een eerdere goede ervaring brengt ons deze keer met 4 vrienden naar Maasvensters in Overasselt Opnieuw zijn we onder de indruk. We worden overal hartelijk ontvangen.
In de deel van een boerderij geeft Sarah Lee Ketner een verrassende kijk op sterke vrouwen door de eeuwen heen, inclusief glazen plafond. Knap spel en prachtig verbeeld.
In het NH kerkje luisteren we naar het Projectkoor van Wilbert Friedrichs: liederen over Nijmegen, die professioneel meerstemmig worden gezongen, met een goede presentatie bovendien.
We genieten van dansgroep Stream die ons op blote voeten in een weiland, goed duidelijk maakt hoe iedereen behoefte heeft aan erkenning. Er wordt bewonderenswaardig mooi gedanst. In een veld langs de Maas draagt dichteres Ans van Kessel voor uit eigen werk.
Onderweg zien we decoraties', waaronder versierde stokken en bloemen van 'Dichterbij'.
Gedichten van basisschoolleerlingen lezen we bij de molen en bij de dorpsvijver, waar het koor Splendid met veel enthousiasme zingt. De grootte van het koor verrast.
In een boomgaard, brengt een muzikaal duo ons met luisterliedjes zover dat we meezingen.
In de modderige poel bij Den Tempel houdt Marjolein Pieks ons in haar greep met veel zeggingskracht en niet bestaande woorden.
Tot slot zitten we nog een poosje bij de Veldschuur aan de dijk, waar de band ‘Blow the Base’ afsluit met een spetterend optreden.

Wat zijn er hier veel mensen met culturele dingen bezig!
We hebben enorm genoten met veel gelach en soms een traan van ontroering.
Een heerlijke middag!