Maasvensters.jouwweb.nl
Home » FOTO IMPRESSIE 2017

MAASVENSTERS 2017

LENTEFESTIVAL MAASVENSTERS in Overasselt had afgelopen zondag alle ingrediënten voor een geslaagd festival.
Volop zon, mooie locaties, variatie, verrassing, kwaliteit, en een gemoedelijke sfeer.
Het heeft de organisatie goed gedaan dat zoveel mensen, ondanks het erg warme weer, de weg wisten te vinden naar het festival.

Al direct bij aankomst valt het kleurrijke werk van beeldend kunstenaar Han J. Janssen op: “The super barrier tape project”, truien gemaakt van afzetlint.
Dorpsdichter Marjolein Pieks gaf vanuit een kersenboom bij Den Tempel geanimeerde voordrachten uit eigen werk, waarbij ze af en toe een gedicht combineerde met zang.
In de deel van Den Tempel zong Mohadin Molly (Masivan Kurdaxy) Syrische liederen, waarbij hij zichzelf begeleidde op een bijzonder muziekinstrument: de saz, een langhals luit. Een muzikale vriend ondersteunde met trom.
Tussen de fruitbomen werd gedanst door dansgroep Stream van DanceDepartment Malden. Ze dansten op muziek van Ludovico Einaudi, de door Janne van Lanen, speciaal voor Maasvensters gemaakte choreografie ‘Crossroads’.
Op de wandelroute kwam je hier en daar gedichten tegen van bekende en onbekende dichters. Poezie aan de dijk. Het klinkt romantisch en dat was het ook!
Mirjam van Oort maakte een mooie selectie en ook zelf heeft ze haar gedachten in woorden omgezet. Een aantal gedichten waren door haar met beeld gecombineerd.
35 Leerlingen van basisschool de Zilverberg hadden zich opgegeven voor het Maasvensters poezieproject. Hun dichterlijke werkjes waren te bewonderen in een ' Droomboom' bij de visvijver aan de oude Kleefsebaan. Hier werd tussen de bedrijven door opgetreden door een ludiek groepje muzikanten, de KNA-karavaan en deed ijsverkoper Marco Contini goede zaken met zijn eigen gemaakt ijs
Bij molen Zeldenrust fleurde een ‘regenboog’ van molentjes het gras op, gemaakt door leerlingen van groep 4 van basisschool de Dukendonck in Nijmegen.
In het NH kerkje tracteerde Ensemble Intervalli het publiek op Italiaanse madrigalen ‘Op de grens van late Renaissance en vroege Barok’.
Op een ander sfeervol plekje werd geluisterd naar verhalenverteller Jack Stoop, die de bezoekers mee terug nam naar de Slag om de Mokerheide en vol vuur vertelde.
In de tuin van Gaia en Ouranos zorgde Theatergroep Van de Bank met hun komische improvisaties voor luchtigheid.
De middag werd af gesloten bij de Veldschuur met een drankje en hapje en Reverse zorgde voor gezellige herkenbare muziek terwijl de late middagzon uitbundig warm bleef stralen.
Na drie edities kan Lentefestival Maasvensters gerust een succes genoemd worden. Het heeft overduidelijk bestaansrecht!
We willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en alle bezoekers voor hun gezelligheid en enthousiasme.

Beeldend kunstenaar Han Jansen.

Gedicht van Wim Klaver

Dorpsdichter Marjolein Pieks

Masivan Kurdaxy

DanceDepartment Malden (DDM) dansgroep 'Stream'

Poezie aan de dijk.

De KNAKaravaan

poezie van de leerlingen van B.S. de Zilverberg

 

Ensemble Intervalli.

Verhalenverteller Jack Stoop.

Theatergroep Van de Bank.

Band Reverse.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb