Maasvensters.jouwweb.nl
Home » FOTO IMPRESSIE 2018

MAASVENSTERS 2018

REGEN VERBROEDERT
Een nat lentefestival

Ja het was nat, maar deze vierde editie was misschien toch wel de mooiste tot nu toe.
Ondanks de regen was het een geweldig leuke middag.
Het heeft de organisatie goed gedaan dat zoveel mensen, ondanks de nat- weersvoorspelling de weg wisten te vinden naar het festival. Het improviseren gaf een extra sfeertintje. We hebben alleen maar blije gezichten gezien.

Een van de hoogtepunten was de voorstelling van kleinkunstenaar Sarah Lee Ketner. In de stal aan de Tempelstraat nam zij het publiek mee naar het 'Afscheid van Peter Johannes van Dalen'. Entertainement van de bovenste plank! Genieten!
Dorpsdichter Marjolein Pieks gaf vanonder de kersenbomen bij Den Tempel geanimeerde voordrachten uit eigen werk, waarbij ze af en toe een gedicht combineerde met zang. Wanneer het begon te regenen, verhuisde zij met publiek en banken en al naar de deel van de boerderij. Het duo VanAsselt dat eigenlijk in de deel zou optreden, moest door stemproblemen verstek laten gaan. Elk nadeel zijn voordeel!
Tussen de fruitbomen werd gedanst door dansgroep Stream van DanceDepartment Malden. Ze dansten op muziek van Selma Mutal, de door Janne van Lanen, speciaal voor Maasvensters 2018 gemaakte choreografie ‘Encounter’. Af en toe werd het een 'regendans', maar prachtig mooi was het evengoed. Omdat het onweer toenam, moest helaas de laatste dans worden afgelast.
Op de wandelroute kwam je hier en daar gedichten tegen van bekende en onbekende dichters. 'Poezie aan de dijk'. Mirjam van Oort maakte een mooie selectie. Een aantal gedichten waren door haar met beeld gecombineerd.
Bij molen Zeldenrust las molenaarsechtpaar Nico en Wilma van den Broek het door Marjolein Pieks gemaakte gedicht over deze molen voor. Ook zij hebben voortijdig molen Zeldenrust moeten verlaten i.v.m. het onweer. Voor molenaars geldt dat ze bij onweer zo snel mogelijk de molen stilzetten en zorgen dat ze weg zijn.
Prachtig en bijzonder waren ook deze keer de dichterlijke werkjes van de Zilverbergleerlingen weer; te bewonderen in een stellage bij de visvijver aan de oude Kleefsebaan. Hier zorgde Blow the Base met hun sfeerverhogende muziek voor de gezelligheid en deed ijsverkoper Marco Contini goede zaken met zijn eigen gemaakt ijs. Dat regen verbroedert, zie je op de foto waar het publiek een zeil omhoog houdt boven de band.
In het NH kerkje trakteerde Ensemble Intervalli het publiek op prachtig gezongen oude muziek.
Op een ander sfeervol plekje werd gekeken en geluisterd naar de improvisatie van theatergroep Van de Bank. Met hun komische improvisaties zorgden zij voor luchtigheid.
De middag werd af gesloten bij de Veldschuur met een drankje en hapje waar het op dat moment droog was en de warme namiddagzon ' acte de presence ' gaf. Hier zong Mohadin Molly (Masivan Kurdaxy) Syrische liederen, waarbij hij zichzelf begeleidde op een bijzonder muziekinstrument: de saz, een langhals luit. Een muzikale vriend ondersteunde met trom,
Na vier edities kan Lentefestival Maasvensters gerust een succes genoemd worden. Het heeft overduidelijk bestaansrecht!
We willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en alle bezoekers voor hun gezelligheid en enthousiasme en het trotseren van het weer!

 

Foto: Wim Cousijn

Maak een Gratis Website met JouwWeb