Home » DEELNEMERS

Klik hier om een tekst te typen.

DEELNEMERS 2019
VANASSELT: gitaar en zang.

Luisteren of meezingen. Frank Oerlemans en Wim Cousijn spelen 3 jaar samen. Ze combineren de liedjes uit hun jonge jaren met songs van nu. Dat doen ze ook in Maasvensters dit jaar: Elvis Presley en de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers worden naast elkaar gezet. Begonnen wordt met een lied waarin Gerard, Elvis citeert: ….De radio speult “Wooden Heart”

 

MARJOLEIN PIEKS: kunstzinnige duizendpoot (dichteres, zangeres en kleinkunstenaar)
Eerdere edities verraste zij met haar dichtbagage en dynamiek. Dit keer treft u in de tuin van Den Tempel een heel andere Marjolein. Dit keer geen poezie, maar kleinkunst!

 

ANS VAN KESSEL: poezie.
Als winnaar van de gedichtenwedstrijd tijdens de Heumense poezieweek , mag Ans van Kessel niet ontbreken.
In de tuin van Den Tempel draagt zij haar winnende gedicht voor. Haar inspiratie ontleent ze aan allerlei gebeurtenissen. Haar gedichten gaan over kinderen, liefde, natuur, dood en leven. Soms serieus, soms met lichte toon.

 

POPKOOR SPLENDID
Dit dynamische koor telt ca 45 leden uit Overasselt en de regio.
Splendid heeft een gevarieerd repertoire van eigentijdse popmuziek. Onder leiding van dirigent Leon Eijsbouts zingen zij de sterren van de hemel. Kom dit bij de visvijver aan de Oude Kleefsebaan zelf ontdekken op 26 mei.

 

DE ZILVERBERG werkt al vanaf de eerste editie van Maasvensters mee aan het festival.
Elk jaar is er een groep leerlingen, die onder leiding van een leerkracht en Riny Jans (namens Maasvensters) creatief met woorden speelt. Een flink aantal kinderen heeft zich opgegeven voor de poezielessen en is creatief met taal aan de slag gegaan. De vruchtbare opbrengst wordt getoond bij de visvijver aan de Oude Kleefsebaan en op de dijk ter hoogte van de Veldschuur.
Wij wensen u veel leesplezier !

 

PROJECTKOOR WILBERT FRIEDRICHS

Projectkoor o.l.v. Wilbert Friedrichs. 12 Zangers nemen u mee op een muzikale reis door Nijmegen en omgeving:  van 'de Oversteek' naar de Bisonbaai, de Nijmeegse pleinen.....  De liederen zijn door Wilbert Friedrich zelf gecomponeerd.

 

DANCEDEPARTMENT MALDEN is een vaste deelnemer van het lentefestival.
Ook dit jaar zwieren de Stream-meisjes weer in het weilandgras bij Den Tempel.
Deze keer dansen ze een choreografie van DDM-dansdocente Meike Derks. Kom kijken hoe STREAM met beweging het weiland kleurt.

 

VAN DE BANK: theaterimprovisatie. 

22 mei

Helaas zal Van de Bank door onverwachte omstandigheden verstek moeten laten gaan a.s. zondag. 

 

SARAH LEE KETNER: kleinkunst
Wie vorig jaar aanwezig was bij het Afscheid van Peter Johannes van Dalen, in de stal aan de Tempelstraat, zal zich beslist verheugen op de Kleinkunstsolo van Sarah Lee Ketner in de deel van Den Tempel.

‘Met Zoe ', een theatervoorstelling geschreven en gespeeld door Sarah Lee en geregisseerd door Niels van Laar.

'Met Zoe':

Een diepte-interview on the job met de machtigste vrouw van de kosmos over balanceren in een lastig tijdsgewricht.

 

DE ZILVERBERG-RAPPERS: een jonge verrassing.
Niemand minder dan de Zilverberg-rappers Thomas, Rens en Lars, staan aan het einde van de festivalmiddag in het voorprogramma van Blow the Base. Kom genieten van dit jonge drietal !

 

BLOW THE BASE: Coverband
Deze Overasseltse band zorgt met bekende covers voor een spetterende afsluiting van het festival . Soms subtiel, soms snoeihard maar vooral zoals het publiek het hebben wil.
We kijken er naar uit!

 

Een jubileumjaar verdient iets extra’s en daarom zal de Overasseltse band Blow The Base de festivalmiddag feestelijk afsluiten. Bij eerdere festivaledities werd gekozen voor programma afsluiting rond 17.00 uur, maar voor deze gelegenheid brengt Blow The Base wat langer gezelligheid bij de Veldschuur. Honger...hoeft geen reden te zijn om eerder huiswaarts te gaan, want ook aan de inwendige mens is gedacht: er is allerlei ‘heerlijks’ verkrijgbaar.